Tiedättekö sen ärsyttävän tunteen takaraivossa, joka kuiskuttelee sinun unohtaneen jotain? Hämärä mielikuva siitä, että ehkä jotain oli… Kalenterissa ei kuitenkaan ole mitään merkintää. Kuvittelenko vain? Sitten yhtäkkiä muistat, että olit kaverisi kanssa lounaalla, kun väitöskirjaohjaajasi pyysi zoom-tapaamista juuri kyseiselle päivälle ja kuunnellessasi ystäväsi tarinaa, kuittasit vain ok ja unohdit asian saman tein. Minä nimittäin tiedän.

Minä olen juuri se henkilö, joka syksyisin ostaa uuden kalenterin (ja käyttää valintaan ihan liian kauan aikaa), täyttää sen siististi ainakin kuukaudeksi eteenpäin käyttäen värikoodeja erilaisille tapahtumille. Siellä on zoomit, teamsit, oikean elämän tapaamiset ja väitöskirjan tekemiset siistissä rivissä. Sitten yhtäkkiä huomaan tuijottavani epämääräisiä merkintöjä ja jopa tyhjiä päiviä ihmeissäni, miten ihmeessä onnistuin tässä taas? Tiedän, että olen sopinut jotakin jonkun kanssa, mutta milloin ja minne? Paniikki ja epätoivoinen erilaisten viestimien läpikäyminen alkaa, enhän vaan ole missannut mitään tärkeää?

Millaiselta sinun kalenterisi näyttää? Kuva: kaboompics. Pixabay.

Haluaisin olla se ihminen, jolla on aina kalenteri mukana ja joka merkitsee muutokset siihen heti niiden ilmaannuttua. Mutta kun en ole. Olen kokeillut myös kännykän kalenteria, mutta jostain syystä ne jättävät ilmoittamatta tapahtumia enkä luota niihin millään tavalla. Ehkä pitäisi taas ottaa muutama tunti jostakin ja yrittää uudelleen. Paperikalenteri on tietenkin kotona juuri silloin kun työkaveri/ohjaaja/ystävä pyytää tapaamista, etkä voi tarkistaa päivän ohjelmaa, sitten sovit tapaamisen sokkona ja luotat muistiisi sekä siihen, että merkitset tapaamisen sitten kotona. Arvaatte varmaan muistanko ja olinko luvannut siihen kuitenkin jotain muuta?!

Tämänkin blogitekstin inspiroi oma ajatusvirheeni viime viikolta, kun olin kirjoittanut kalenteriini oman kirjoitusvuoroni viikkoa liian aikaisin ja aloin panikoimaan siitä, että eihän minulla ole riviäkään tehtynä. Onneksi muut kirjoittajat pelastivat ja ilmoittivat, että vuoroni on vasta viikon päästä. Kiitos siitä!

Nyt olisikin mielenkiintoista kuulla millaisia aikataulu/kalenteri sekoiluja lukijoillamme ja muilla kirjoittajillamme on ollut? Vai oletko niitä, joilla kalenterit ja aikataulut on aina kunnossa? Kerro, miten ihmeessä teet sen?!