Töissä on ollut koko tammikuun kiireistä. Kiireessä rutiinit helpottavat töiden tekemistä. Olen aikaisemmin kirjoittanut eväsvarastostani ja tänään paljastan musiikkimieltymyksiäni.

Kuuntelen töissä jatkuvasti musiikkia. Syy on, että kuulokkeet ja musiikki vaimentavat käytävältä kuuluvat hälyt tai muut mahdolliset ärsykkeet, jotka haittaisivat keskittymistä.

Kuuntelemani musiikki jakautuu eri genreihin sen mukaan millaista työtehtävää suoritan. Jos luen jotain fysiikkaan liittyvää tekstiä kuuntelen yleensä klassista musiikkia tai erityisesti rentoutumiseen tarkoitettua musiikkia. Ohjelmoidessani minulla soi yleensä rock, ja yleisiä työtehtäviä, kuten sähköposteja lukiessani tai esitelmiä tehdessäni, kuuntelen poppia ja räppiä.

Kuuntelemani artistit ovat pääosin suomenkielisiä. En osaa selittää, miksi englanninkielinen musiikki ei ole löytänyt tietään kuunteluuni. Ajattelen syyn olevan ainakin siinä, että kiinnitän huomiota yleensä ensin kappaleiden sanoituksiin, joita on paljon helpompi ymmärtää omalla äidinkielellään.

Koostin Spotify-soittolistan kappaleista, joita olen kuunnellut vuonna 2017. Löytyykö listalta yhtään sinun suosikkiasi?

 

https://open.spotify.com/user/altesmi/playlist/3NG8GnAk7X6xGE9igs30lL?si=sb5sCdgxRkWWprUxhxx7lw