Viime viikkoni oli varsin tavanomainen. Merkittävin asia oli, että kirjoitimme kollegani kanssa tutkimuksestamme julkaistavan artikkelin käsikirjoitusta. Niinä päivinä kun kirjoitimme käsikirjoitusta, tulin omaan normiini nähden aikaisemmin töihin. Yksi tämän työn hyvistä puolista on, että tavallisina työpäivinä oman työaikansa voi valita varsin vapaasti. Tämä vapaus sopii vallan hyvin aamu-uniselle ihmiselle.

Tältä näyttää, kun aerosolimallia ajetaan tietokoneella!

Sunnuntai

Teen illalla seuraavan viikon kalenterin valmiiksi. Katson kuukausikalenteristani, onko mitään merkittävää tapahtumassa tällä viikolla. Suunnittelen myös viikon työtehtävät. Jaan työtehtävät kolmeen kategoriaan: timantteihein, tulipaloihin ja huutomerkkeihin. Timantit ovat ajankäytöllisesti parhaita ja antavat parhaan tuoton käytettyyn aikaan nähden. Tulipalot ovat juoksevia asioita, jotka on pakko hoitaa tällä viikolla ja huutomerkit ovat mielenkiintoisia asioita, joita voi katsoa jos viikolta jää ylimääräistä aikaa. Listasin ennen kaikki työtehtävät yhteen listaan, mutta sain idean tällaiseen jaotteluun Anna Perhon Antisäätäjän oppaasta.

Maanantai

Aloitamme käsikirjoituksen kirjoittamisen aamukahvin jälkeen puoli kymmeneltä. Olemme jo aikasemmassa vaiheessa projektia kuvanneet käsikirjoitukseen käytetyt tutkimusmenetelmät, minkä vuoksi siirrymme dokumentoimaan tutkimuksen tuloksia. Työ etenee hyvin, sillä olemme valmistaneet tätä varten erillisen dokumentin, jossa tekstin idea on kuvattu luettelona.

Toteamme iltapäivällä, että tarvitsemme muutaman kuvaajan lisää tuloksiin. Sovimme, että teen kuvat maanantain ja tiistain aikana. Loppupäivän teen näitä kuvaajia. Lähden kotiin kuudelta. Kotimatkalla käyn kaupassa ostamassa loppuviikon ruokatarvikkeet.

Tiistai

Saavun hieman ennen puolta päivää töihin. Teen iltapäivän eiliseltä jäätyjä kuvaajia. Työ keskeytyy puoli kuusi, kun lähdemme työkaverini kanssa kansalaisopistolle italian tunnille. Italian tunnin jälkeen suuntaan kotiin. Olen kotona noin kahdeksalta. Katson ensitreffit alttarilla, minkä jälkeen teen valmiiksi sopimamme kuvaajat.

Keskiviikko

Aloitamme kirjoittamisen jälleen puoli kymmeneltä, ja kirjoitamme aina kahteen asti. Iltapäivällä tunnen itseni puutuneeksi. Elvytän itseäni myslipatukalla, sekä katsastamalla viimeisen seitsemän päivän aikana alani eri lehdissä julkaistut tutkimusartikkelit eli paperit, kuten Tommi jo selittikin. Löydän muutaman mielenkiintoisen artikkelin ja tallennan ne myöhempää lukemista varten tietokoneohjelmaan, jolla hallitsen lähteitäni.

Papereiden läpikäymisen jälkeen jatkan mallinnustyötä, jossa teemme yhteistyötä toisen tutkimusryhmän kanssa. Lähden kotiin jälleen kuuden jälkeen.

Torstai

Kirjoitan aamupäivän kotonani perjantaina julkaistavaa blogikirjoitustani. Tästä johtuen pääsen vasta yhdeltä työpaikalle. Blogin kirjoittaminen ei kuulu työaikaani, joten tiedän olevani tänään myöhään töissä.

Olemme sopineet kollegani kanssa, että käymme tänään läpi vielä kerran tutkimukset, joissa on tutkittu hieman samaa asiaa kuin mistä olemme kirjoittamassa käsikirjoitustamme.  Aihepiirin tutkimustulosten läpikäynti on tarpeellista, jotta voimme liittää tutkimuksemme osaksi koko aerosoliyhteisön tietämystä eli osoittaa tutkimuksemme merkittävyyden.

Illalla vien eteenpäin eilistä mallinnustyötä. Lähden kotiin puoli kymmeneltä.

Perjantai

Kirjoitamme jälleen puoli kymmenestä kahteen. Kolmelta tapaamme väitöskirjani ohjaajan kanssa ja keskustelemme nyt meneillään olevista ja tulevista projekteista sekä väitöskirjani edistymisestä. Tapaamisen jälkeen tarkistan, että minulla on tarvittavat mittaustulokset työhön, joka on tehtävä ensi viikolla. Työviikko on pulkassa kuudelta.