Monet yliopistolaiset törmäävät ennemmin tai myöhemmin esimerkiksi vanhempiensa tai ennen yliopistoa muodostuneiden ystäväpiiriensä kysymyksiin siitä, millaista työnteko yliopistossa on. Kysymykseen on vaikea vastata muutamalla lauseella, sillä yleensä kysyjien kokemukset työnteosta eroavat merkittävästi siitä, mitä perustutkimuksen tekeminen oikeasti on. Tämä blogi on pidemmänpuoleinen vastaus tuohon kysymykseen.

Kuten jo nimi kertoo, tämä on blogi tieteen rivisotilaista ja tutkimuksenteon arjesta. Blogin molemmat kirjoittajat ovat koulutukseltaan fyysikoita.

Tommi Tenkanen on teoreettinen fyysikko, joka tekee Helsingin yliopistossa väitöskirjaansa hiukkaskosmologiasta. Filosofian maisteriksi hän valmistui teoreettisesta fysiikasta loppuvuodesta 2013 ja on nyt väitöskirjatyönsä puolivälissä. Hänen tutkimustyönsä käsittelee kosmista inflaatiota ja pimeää ainetta.

Olli-Pekka Tikkanen on puolestaan opiskellut laskennallista fysiikkaa sekä aerosoli- ja ympäristöfysiikkaa Helsingin yliopistossa ja valmistuu tänä syksynä filosofian maisteriksi. Tikkanen työskentelee aerosolihiukkasten mallinnuksen parissa Itä-Suomen yliopistossa Kuopiossa.

Akateemisen maailman monipuoliset työtehtävät tutkimuksesta opetukseen ja komiteatyöskentelystä esiintymiseen tarjoavat paljon kirjoitettavaa. Lähiaikoina tulossa ovat tekstit paitsi omista tutkimusaiheistamme, myös väitöskirjantekijän arjesta ja työn vaatimuksista. Blogissa näytämme, kuinka tiede marssii rivisotilaidensa tahtiin: askel kerrallaan.